Ματκάρης Μιλτιάδης Μαιευτήρας – Γυναικολόγος

Dr. Μιλτιάδης Τ. Ματκάρης

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ- ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

Κορίνθου 267, Πάτρα
Τηλ: 26102 754 34
Κιν: 6944 522 723
Email: info@matkarismiltiadis.gr

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1960, μεγάλωσα στον Πειραιά και μαθήτευσα στην Ιωνείδιο Πρότυπο Σχολή Πειραιά (Γυμνάσιο-Λύκειο), από όπου αποφοίτησα το 1978.

Φοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησα το 1984.

Ασκήθηκα στην ειδικότητα της Χειρουργικής στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εκπλήρωνα και τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις (1984-1986).

Υπηρέτησα ως αγροτικός ιατρός στον Υγειονομικό Σταθμό Παλαιοχώρας Χανίων το 1986-1987.

Υπήρξα ειδικευόμενος της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1987 ως το 1991, όπου πήρα τον τίτλο του Μαιευτήρα- Χειρουργού Γυναικολόγου με βαθμό Άριστα.

Αναγορεύθηκα σε Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών με βαθμό Άριστα το 1991. Το θέμα της διατριβής είναι «Η σεξουαλική ζωή της γυναίκας της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και οι επιπτώσεις στο γυναικολογικό της ιστορικό».

Από το 1991 ως σήμερα, διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στην Πάτρα και αντιμετωπίζω τα κλινικά περιστατικά στο Ιδιωτικό Μαιευτήριο Πατρών και στο Ολύμπιο Θεραπευτήριο. Επίσης, χειρουργώ σε επιλεγμένες κλινικές των Αθηνών: Ιασώ, Ρέα, Ιατρικό κέντρο, Doctors’ Hospital.

Κατέχω άδεια για εκτέλεση υπερήχων στην Μαιευτική – Γυναικολογία από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), από το 1992.

Πιστοποιήθηκα από την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου το 2009 ως ειδικός στη κολποσκόπηση.

Μετεκπαιδεύτηκα στο Whittington Hospital, London UK στην Κολποσκόπηση (2009).

Μετεκπαιδεύτηκα στην Ελληνική Σχολή Μαστολογίας (2011).

Μετεκπαιδεύτηκα στην Διαγνωστική και Επεμβατική Υστεροσκόπηση στο Royal College of Obstetricians and Gynaecologists, London UK (2014).

Έχω δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά σε θέματα Μαιευτικής, Γυναικολογίας, Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, Πρόληψης, Αντισύλληψης, Εμμηνόπαυσης.

Παρακολουθώ ανελλιπώς εξειδικευμένα ιατρικά συνέδρια και επιστημονικά συμπόσια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να ενημερώνομαι πλήρως για τις επιστημονικές εξελίξεις στην ειδικότητά μου.

Είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, και των παρακάτω επιστημονικών εταιρειών:  Ελληνική Εταιρεία Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης, Ένωση Μαιευτήρων – Γυναικολόγων Ελλάδος, Ελληνική Εταιρεία Κατώτερου Γεννητικού Συστήματος, European Federation For Colposcopy .

Share to Social Media