Open/Close Menu Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Dr Μιλτιάδης Τ. Ματκάρης στην Πάτρα

 

Ετήσιος Προληπτικός Γυναικολογικός Έλεγχος:

Είναι η ετήσια επίσκεψη στο Γυναικολόγο για προληπτικούς λόγους. Δηλαδή, η γυναίκα νιώθει υγιής αλλά πάει στο Γυναικολόγο για να προλάβει την εμφάνιση μιας παθολογικής κατάστασης, πριν αυτή συμβεί. Γιατί στην Γυναικολογία την μεγαλύτερη σημασία έχει η Πρόληψη, πριν συμβούν καταστάσεις που θεραπεύονται δύσκολα. Πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο. Ακόμα κι αν νιώθετε απολύτως υγιής. Ξεκινάει μετά τις πρώτες σεξουαλικές επαφές και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο μέχρι την ηλικία των 80. Φυσικά διαφοροποιείται ανάλογα την ηλικία και το ιστορικό της ασθενούς π.χ. σε γυναίκα με φυσιολογικά τεστ Παπανικολάου, σταματάμε το τεστ στα 70.

Τι περιλαμβάνει;

Λήψη ιστορικού και ενημέρωση του Γυναικολόγου για τυχόν αλλαγές από την τελευταία επίσκεψη, γυναικολογική εξέταση, λήψη τεστ Παπανικολάου, γυναικολογικό κολπικό υπερηχογράφημα και έλεγχο μαστών.

  • Ιστορικό: Πρέπει να αναφερθούν φάρμακα που παίρνετε, αλλαγές στην περίοδο ή στα υγρά, ενοχλήσεις, προβλήματα στην σεξουαλική επαφή, αλλαγές που παρατηρήσατε. Είναι σημαντικό να θυμάστε πότε ήρθε η τελευταία σας περίοδος. Αν παρατηρήσατε αλλαγές ή προβλήματα στην περίοδό σας, είναι σημαντικό να έχετε καταγεγραμμένες τις ημερομηνίες που ήρθε η περίοδος τους τελευταίους 6-12 μήνες.
  • Γυναικολογική εξέταση: Ναι, νιώθετε άβολα σε αυτή την στάση και το ξέρω, όπως επίσης ξέρω ότι είναι ενοχλητική η εξέταση. Δυστυχώς είναι ο μόνος σωστός τρόπος για να γίνει. Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη εξεταστική καρέκλα του ιατρείου μας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να νιώσετε λιγότερο άβολα. Προσπαθήστε να είστε χαλαρή ώστε να ενοχληθείτε το δυνατόν λιγότερο. Θα προσπαθήσω να διαρκέσει το δυνατόν λιγότερο. Θα ελεγχθεί το αιδοίο, ο κόλπος, ο τράχηλος και η περιοχή του πρωκτού.
  • Τεστ Παπανικολάου: κατά την διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης θα γίνει και η λήψη του τεστ Παπανικολάου. Δεν πονάει, οι περισσότερες γυναίκες ούτε καν το καταλαβαίνουν.
  • Υπερηχογράφημα: είναι πολύ σημαντική εξέταση. Θα ελεγχθεί το έσω γεννητικό σύστημα, δηλαδή μήτρα, ωοθήκες, σάλπιγγες και κάτω κοιλία. Με την εξέταση αυτή ελέγχεσθε για πλήθος ασθενειών, όπως ινομυώματα, πολύποδες, κύστεις, καρκίνο ενδομητρίου και ωοθηκών κλπ. Διαρκεί σχετικά λίγο ενώ και εσείς μπορείτε να βλέπετε από ειδικό monitor. Δεν πονάει.

Το μηχάνημα υπερήχων General Electric Voluson 730 Pro που έχουμε στο ιατρείο είναι υψηλότατου επιπέδου και πολύ σύγχρονης τεχνολογίας με απεικόνιση 3D και 4D. Σε συνδυασμό με την εμπειρία μου, θα ερευνηθεί πλήρως κάθε λεπτομέρεια του γεννητικού σας συστήματος.

  • Έλεγχος μαστών: Ανάλογα την ηλικία της ασθενούς περιλαμβάνει μάθημα αυτοψηλάφησης, ψηλάφηση μαστών, έλεγχο με υπερήχους, έλεγχο ψηφιακής μαστογραφίας, μαγνητικής μαστών, αξονικής τομοσύνθεσης κλπ.

 

Ο ετήσιος γυναικολογικός έλεχγος δεν είναι πολυτέλεια. Φροντίστε την υγεία σας, όπως φροντίζετε και την ομορφιά σας. Το αξίζετε.

 

Share to Social Media

Για επείγοντα περιστατικά καλέστε στο τηλέφωνο: 6944 522 723 (καλέστε χωρίς απόκρυψη)

Scroll Up